Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, cibulku s hvězdičkou anýzu osmažíme doměkka, přidáme česnek a ještě krátce smažíme.Na konec přidáme rýži a krátce smažíme.
Mezitím zahřejeme v hrnci šťávu z červené řepy a odložíme. Do usmažené rýže přilijeme víno, zvětšíme oheň a necháme odpařit. Jakmile rýže víno vsákne, nalijeme do hrnce jednu naběračku horké šťávy z červené řepy. Stejně postupujeme s vývarem, dokud není rýže uvařená.
Zatímco se rizoto vaří, blanšírujeme kadeřávek: roztrháme ho na malé kousky, vhodíme na cca minutu do vroucí vody, a potom hned přeložíme do mísy s ledovou vodou. Osušíme.
Hotové rizoto servírujeme s kadeřávkem, zakapáme olejem a opepříme.