Postup přípravy
Připravte kvásek na mini bábovky. Droždí rozdrobte se lžící cukru, přidejte 2 lžíce mouky a přilijte několik lžic teplého mléka. Hněteme, dokud není hmota hladká a bez hrudek. Kvásek nechte asi 15 minut odpočívat, dokud nenakyne.
Švestky nakrájejte najemno, zalijte je horkou vodou a odložte. Do misky kuchyňského robotu prosejte zbývající mouku, přidejte cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, zbytek mléka a žloutky. Přidejte kvásek a 6–7 minut zpracovávejte těsto.
Nakonec přidejte rozpuštěné, vychladlé máslo a hněťte, dokud se těsto dobře nespojí. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme 1–1,5 hodiny odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Mezitím si připravte drobenku. Vložte všechny ingredience do misky a mačkejte prsty, dokud nevznikne drobenka, kterou ponechte v lednici až do upečení. Smíchejte tvaroh s kalifornskými švestkami, pomerančovou kůrou a cukrem.
Kynuté těsto položte na lehce pomoučený vál. Několikrát jej prohněťte a rozdělte na 10 stejných porcí. Každou porci lehce vyválejte, do středu dejte lžící náplň a těsto uzavřete. Těsto vkládejte do forem na muffiny vymastěných máslem a vysypaných moukou, a to spojem dolů.
Vrchní část bábovek potřete vajíčkem rozšlehaným s vodou a bohatě posypte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 190°C asi na 25 minut.
Podávejte posypané cukrem.