Postup přípravy
Brambory umyjte a uvařte ve slupce nebo každý zvlášť zabalte do alobalu a vložte do trouby předehřáté na 180°C na cca 1,5 hodiny. Oloupejte je a protlačte přes kráječ na brambory.
Oddělte žloutky od bílků. Utřete 2 lžíce másla (zbývající 2 lžíce rozpusťte) a postupně přidávejte po jednom žloutku. Přimíchejte k bramborám spolu se smetanou a sýrem. Vše ochuťte solí, pepřem, čerstvými lístky tymiánu a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte k bramborám. Formy na muffiny vymastěte máslem a vysypte moukou, vložte bramborovou hmotu, pokapejte máslem a vložte do trouby předehřáté na 180°C na 15–20 minut, dokud muffiny nenaběhnou a nezezlátnou.
Mezitím připravte maso. Panenku očistěte od blán, nakrájejte na plátky, okořeňte solí a pepřem z každé strany a krátce opečte na rozpáleném olivovém oleji z obou stran. Panenka by měla zůstat uvnitř růžová.
Na stejné pánvi připravte omáčku. Přidejte máslo, orestujte cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova, přidejte jemně nakrájené kalifornské švestky; některé můžete nechat celé. Chvíli vše prohřejte, přidejte rozmarýn a sherry.
Přidejte panenky a vše restujte ještě asi 5 minut. Panenky podávejte s pečeným bramborovým suflé.