Postup přípravy
Rozpusťte máslo a nalijte ho na rozdrcené sušenky. Míchejte, dokud se vše nespojí. Na dno formiček důkladně vmáčkněte sušenkovou hmotou. Hmotu můžete vtlačit přes potravinářskou fólií. Vložte do lednice, aby hmota mírně ztuhla. Švestky nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte pecky.
Na pánvi nebo v hrnci zahřejte lžíci másla, přidejte švestky a orestujte je. Přidejte cukr a skořici, několikrát vše prohoďte nebo jemně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
Bílky pokojové teploty vyšlehejte se špetkou soli do tuha. Postupně přidávejte po lžících cukr. Jakmile je hmota lesklá, hustá a kompaktní, přestaňte šlehat. Nakonec přidejte škrob a kokosové hobliny a ještě krátce mixujte.
Na vychlazená dna tartaletek položte švestky, kokosové pusinky a vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180°C. Podávejte teplé nebo vychlazené.