Postup přípravy
Z odpalovaného těsta připravte noky. Máslo a vodu dejte do hrnce a vařte, dokud se máslo nerozpustí. Ochuťte solí a přidejte všechnu mouku najednou.
Za stálého vaření míchejte mouku s vodou a máslem, dokud nevznikne husté a hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Těsto odložte na 10 minut stranou, aby mírně vychladlo.
Poté přidejte obě vejce a důkladně rozmixujte. Vyjměte maso z vývaru, vykostěte a nakrájejte nebo roztrhejte na menší kousky. Zeleninu nakrájejte na kostky nebo na malé špalíčky.
V širokém hrnci rozehřejte lžíci másla, zasypte lžící mouky, míchejte a osmažte cca 2–3 minuty. Poté postupně přilévejte naběračkou studený vývar a po celou dobu důkladně míchejte, aby v omáčce nebyly hrudky.
Přidejte do omáčky maso a zeleninu a dochuťte ji cukrem, citronovou šťávou, případně solí a pepřem. Vše vařte na mírném plameni.
Ve druhém hrnci přiveďte k varu vodu na noky, lehce ji osolte a lžící namočenou v oleji tvarujte noky. Vařte je asi 2–3 minuty. Když jsou noky hotové, vyplují na hladinu.
Žloutky důkladně promíchejte se smetanou, přidejte k masu se zeleninou, krátce prohřejte a přidejte petrželku. Hrnec podávejte s teplými noky.