Postup přípravy
Mouku prosejeme, smícháme s vodou, olivovým olejem a trochou soli. Směs osmažíme na pánvi asi 15-20 minut, necháme vychladnout. Mortadellu nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlou směsí. Vytvarujeme krokety a vložíme je na 15 minut do mrazáku.
Vyndáme a hned obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Vrátíme na dalších 10 minut do mrazáku. Mezitím oloupeme brambor, nakrájíme na kostky a vaříme doměkka v osolené vroucí vodě. Do vroucí vody ponoříme na několik sekund také broskve, které ihned schladíme ve studené vodě. Polovinu broskví rozmixujeme s brambory na hladkou kaši. Ostatní broskve nakrájíme na malé kostičky, smícháme s pistáciemi, olejem a pepřem.
Krokety smažíme v oleji rozehřátém na 180 ºC dozlatova. Servírujeme s bramborovo-broskvovou kaší a broskvovo-pistáciovou salsou.