Recepty Canal+ Domo

Francouzský toast s čokoládou a ovocem

Francouzský toast s čokoládou a ovocem
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 6
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 4 krajíce briošky, vánočky nebo starého chleba, tloušťka asi 3 cm
  • 1,5 hrnku plnotučného mléka nebo oblíbeného rostlinného nápoje (ovesného, mandlového)
  • 2 farmářská vejce
  • vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
  • lžíce přepuštěného másla na smažení
  • půl tabulky hořké čokolády 70%
  • 2 zralé banány
  • moučkový cukr nebo javorový sirup

Postup přípravy

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Půl tabulky čokolády nasekáme nožem. Každý krajíc nařízneme a uděláme v něm malou kapsičku. Kapsičky naplníme rozmačkanými banány a kousky čokolády.

Vejce ušleháme v hlubokém talíři, přidáme rostlinný nápoj a zamícháme. Ve vejci obalíme z obou stran naplněné krajíce a hned dáme na rozehřátou pánev. Smažíme na přepuštěném másle několik minut z obou stran dozlatova.

Servírujeme s moučkovým cukrem nebo javorovým sirupem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905