Recepty Canal+ Domo

Cannoli s kávovou granitou

Cannoli s kávovou granitou
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 6
Chod:Dezert
Kuchyně:Italská

Ingredience

Cannoli

  • 250 g hladké mouky 00
  • 30 g cukru
  • 30 g sádla
  • 1 vejce (M) + 1 žloutek
  • 50 g vína Marsala
  • 10 ml vinného bílého octa
  • sůl
  • kůra z 1 pomeranče
  • 2 g skořice
  • arašídový olej

Krém

  • 800 g ricotty
  • 320 g moučkového cukru

Na zdobení

  • kandovaná pomerančová kůra
  • pistácie
  • čokoláda
  • moučkový cukr
  • kandované višně

Granita

  • 250 ml espressa
  • 250 ml vody
  • 70 g cukru
  • 200 ml smetany 30% (bez UHT)
  • 30 g moučkového cukru

Postup přípravy

Granita
Studené espresso rozmícháme s cukrem, až se úplně rozpustí. Smícháme s vodou, přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem na tuhou směs. Každých 40 minut zamícháme granitu vidličkou. Servírujeme ve skleničce na víno, ozdobenou šlehačkou.

Cannoli
Mouku prosejeme se skořicí. Přidáme sádlo a rozetřeme prsty. Přidáme pomerančovou kůru a cukr a dobře promícháme. Přidáme vejce. Sůl rozpustíme v octu a přidáme spolu s vínem do mouky. Všechno pečlivě smícháme. Zabalíme do fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny.

Těsto vyválíme na tloušťku 1,5 mm a vykrajujeme kolečka velikosti kovových válečků, na které budeme cannoli balit. Těsto obtočíme kolem válečku a konce slepíme (můžeme slepovat žloutkem) a smažíme v oleji rozehřátém na 175 ºC. Smažit musíme vždy nejdříve spojem těsta dolů, aby se nerozlepilo. Usmažené cannoli necháme vychladnout a sundáváme z válečků.

Ricottu propasírujeme přes síto, přidáme moučkový cukr a ušleháme mixerem. Pomocí cukrářského sáčku naplníme upečené trubičky krémem z ricotty, ozdobíme višněmi, nasekanými pistáciemi, pomerančovou kůrou a nasekanou čokoládou. Podáváme s granitou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905