Postup přípravy
V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte nasekaný česnek a restujte 1 minutu. Přidejte rajčata, šafrán, sůl, pepř a nechte 15 - 20 minut dusit.
Mezitím připravte nádivku. Smíchejte dýňové pyré s uvařenými jáhlami, skořicí, chilli, muškátovým oříškem a rozmixujte do hladka.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na dno pečící nádoby nalijte několik lžíc sekaných rajčat. Dejte část nádivky do silného sáčku a ustřihněte spodní roh – otvor by neměl být příliš velký. Pomocí sáčku pak plňte těstovinové trubičky a pokládejte je do pečící nádoby. Připravené canelloni zalijte zbytkem rajčat a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25 - 30 minut. Servírujte horké, posypané čerstvě mletým pepřem a nasekanými karamelizovanými mandlemi.
Karamelizované mandle si můžete koupit v lahůdkářství nebo si je vyrobit sami - stačí rozpálit suchou pánev, nasypat na ní nasekané mandle a trochou třtinového cukru. Jakmile se cukr rozpustí, mandle důkladně promíchejte a přendejte na talíř nebo na silikonovou podložku.