Postup přípravy
Uvařte brambory ve slupce. Nechte je vychladnout a nakrájejte je na plátky. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, slaninu na malé kostky. Osmažte slaninu na suché pánvi dozlatova a dokřupava. Vyjměte slaninu z pánve. Na stejné pánvi osmažte do zlatova cibuli.
Jemně promíchejte brambory s cibulí a slaninou, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vložte do pekáče. Přidejte tenké plátky sýra reblochon nebo raclette a pečte při teplotě 180 °C asi 10 minut nebo dokud se sýr nerozpustí. Vyjměte z trouby a okamžitě podávejte se salátem a dresinkem.
Salát
Smíchejte všechny listy salátu i čekanky. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky nebo tenké plátky (pokud jsou listy ředkvičky hezké, použijte je na salát taky). Dresink: vložte všechny ingredience do sklenice. Zavřete sklenici a energicky ji protřepejte. Salát polejte dresinkem.