Postup přípravy
Na předehřátou pánev nalijte olivový olej. Očistěte jarní cibulku od kořenů a smažte ji v celku na pánvi (i s listy). Smažte z každé strany asi 1–1,5 minuty.
Máslo nakrájejte na menší kousky a vložte do rozpálené pánve. Když rozpuštěné máslo začne hnědnout, přidejte do něj mandle. Jakmile je omáčka hustá a mandle získají hnědou barvu, přelijte ji do misky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a smažte filety kůží dolů. Na chvíli přitlačte rybu prsty k pánvi. Když se bílkovina na bocích ryby začne srážet, osolte ji a opepřete. Smažte ještě chvíli a sundejte rybu z pánve.
Odstraňte pěnu, která se nahromadila na másle s mandlemi, promíchejte a nalijte do pánve. Filety chvíli smažte na másle s mandlemi, ale pouze z jedné, předtím nesmažené strany.
Rybu podávejte na smažené jarní cibulce politou máslem s mandlemi.