Postup přípravy
600 ml vody přiveďte k varu a přidejte lžičku soli. Za stálého míchání postupně přesypte do vroucí vody kukuřičnou krupici. Vařte kaši několik minut, rychle absorbuje vodu a začne houstnout. Neustále míchejte, až vznikne krémová konzistence bez hrudek. V závislosti na tom, jak je kaše hrubá, použijte více či méně vody.
Přidejte máslo, plísňový sýr a promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Houby nakrájejte na tenké plátky a osmažte je na lžíci másla do zlatova. Na konci smažení ochuťte solí. Odložte.
Na stejnou pánev, na které jste smažili houby, přidejte 50 ml bílého vína a promíchejte, aby se víno a šťáva z hub spojily. Zredukujte víno na 3–4 lžíce tekutiny.
Přidejte změklé máslo a promíchejte se zbývající tekutinou, dokud nezískáte konzistentní omáčku. Do omáčky přidejte smažené houby a promíchejte. Na talíř položte pár lžic polenty, přidejte smažené houby a přelijte omáčkou.