Postup přípravy
Nakrájíme najemno cibuli, mrkev a celer, a v hrnci s tlustým dnem zpěníme na másle smíchaným s olivovým olejem.
Krevety zbavíme ulit. Ulity dáme na pánev spolu s rajčaty rozkrájenými na půlky. Smažíme, dokud rajčata nepustí šťávu. Přidáme víno, odpaříme a zalijeme studenou vodou (ulity by měly být ponořené). Vaříme přikryté asi 20 min.
Vytáhneme z krevet střívka, krevety orestujeme na olivovém oleji spolu s nasekaným česnekem, chilli a rozmarýnem. Nakonec dochutíme solí, pepřem a pokapeme citronem.
Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, zpěníme šalotku, přidáme rýži a zesklovatíme. Přilijeme víno, odpaříme a přidáme naběračku vývaru z ulit. Když rýže vývar vsákne, přidáme další porci vývaru. Dusíme, dokud není rýže al dente, asi 18 minut.
Dochutíme solí a pepřem. Sundáme z ohně, ozdobíme čerstvými bylinkami a krevetami.