Recepty Canal+ Domo

Steak z tuňáka s olivami a rozmarýnem

Steak z tuňáka s olivami a rozmarýnem
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 9
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • asi 300-400 g steak z tuňáka
  • čerstvý rozmarýn
  • česnek
  • olivový olej extra virgin
  • 30 g oliv (taggiasche, pokud nejsou, tak černé)
  • 20 g kaparů
  • kůra z limetky nebo citronu
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • hřebíček
  • skořice
  • 1-2 cukety
  • pažitka
  • 150 ml olivového oleje + čerstvá máta (do oleje a na zdobení)
  • sójová omáčka (několik kapek na každou porci)

Postup přípravy

Smícháme hřebíček, skořici, pepř a muškátový oříšek a směsí potřeme tuňáka. Mátu spaříme horkou vodou a hned dáme do ledové vody. Rozmixujeme s olivovým olejem a prolisujeme přes gázu.

Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Rozehřejeme pánev, přidáme rozmixovanou mátu, česnek a rozmarýn. Smažíme tuňáka až vznikne červená kůrka. Sundáme z pánve. Zbytek oleje z pánve nalijeme na nasekané olivy a odkapané kapary. Na ostatním oleji orestujeme cuketu nakrájenou na tenká kolečka. Kůru z limetky jemně nasekáme spolu s cukrem.

Tuňáka servírujeme s olivami, kapary, cuketou a limetkovou kůrou, nasekanou pažitkou, olivou a několika kapkami sójové omáčky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905