Postup přípravy
Do velkého hrnku vložte švestky, přidejte čaj a následně vše zalijte vroucí vodou. Zakryjte pokličkou a nechte louhovat 8 minut.
Švestky vyjměte, nálev přeceďte přes sítko a dejte stranou.V hmoždíři rozdrťte bobkové listy, nové koření, jalovec a hřebíček.
Do mixéru vložte chilli, česnek, marinované švestky, zázvor, rozmarýn. Přisypte rozdrcené koření a sůl a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci rozpalte olej, přidejte pastu a rychle osmahněte. Přilijte whisky a nechte probublat, aby se odpařil alkohol. Pak přimíchejte zbývající ingredience a vylouhovaný čaj. Snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťe solí a pepřem.
V omáčce můžete marinovat nebo ji rovnou servírovat k hotovým jídlům.
Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 14 dnů.