Postup přípravy
Tatarská omáčka
Žloutky propasírujeme přes jemné síto do misky. Přidáme hořčici. Za stálého šlehání metlou přiléváme pomalu olej, až vznikne hustá majonéza. Ochutíme citronovou šťávou. Přidáme kapary, šalotku a všechny bylinky. Ochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice.
Připravíme těstíčko
Vmíse smícháme 50 g rýžové mouky a 100 g pšeničné mouky. Přilijeme vodku a pivo (pivo přidáme až na konec, přímo z lednice, těsně před smažením). Mícháme několik vteřin, těstíčko nemusí být úplně hladké, můžou zůstat hrudky. Dáme jej do lednice.
Filet z candáta rozkrájíme na menší kousky po 50 g. Olej zahřejeme na 170 °C.
Kousky ryby obalíme ve zbytku rýžové mouky ochucené solí a pepřem. Ponoříme do těstíčka a do horkého oleje. Smažíme dozlatova několik minut, rybu pravidelně obracíme. Nesmažíme více než dva kousky najednou, aby teplota oleje neklesla. Necháme odkapat na papírové utěrce. Hned osolíme.
Servírujeme s tatarskou omáčkou, hranolky a salátem z mladých listů salátů.