Postup přípravy
Svařte mléko s cukrem a kardamomem. Do vroucího mléka nasypte rýži a promíchejte. Vařte na mírném ohni asi 20 min. Odložte stranou.
Připravte slaný karamel: na studenou pánev nasypte cukr. Zahřejte na středním ohni, dokud nezačne hnědnout. Jakmile má karamel silně jantarovou barvu, přidejte máslo. Zahřejte a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté za stálého míchání postupně přidávejte smetanu, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Přidejte špetku soli a promíchejte. Nalijte karamel do misky a nechte trochu vychladnout. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli.
Smíchejte teplou rýži s máslem a pomerančovými slupkami. Vložte rýži do pohárků nebo misek, přidejte 2 lžíce slaného karamelu a 2 lžíce creme fraiche. Posypte skořicí. Podávejte ihned.