Postup přípravy
V míse rozšlehejte vejce a cukr, abyste získali nadýchanou směs.
V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte rum a pomerančovou kůru. Nalijte do mísy s rozšlehanými vejci a promíchejte. Přidejte mandlové vločky, kaši, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte.
Nalijte připravenou směs do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40–50 minut nebo až bude špejle suchá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Před podáním posypte moučkovým cukrem.
Pomerančový krém
Vejce ušlehejte s cukrem. Do ušlehaných vajec přes malé sítko propasírujte pomerančovou šťávu. Nalijte do hrnce a za stálého míchání vařte na malém ohni. Jakmile začne hmota houstnout, sundejte hrnec z ohně a pokračujte v míchání. Dávejte pozor, abyste krém příliš rychle nezahřáli, jinak z něj budou míchaná vejce. Přelijte pomerančový krém do mísy a přidejte kousky másla. Míchejte, dokud se úplně nespojí.
Dort nakrájejte a podávejte s lžící pomerančového krému.