Recepty Canal+ Domo

Dezert Zabaione s espressem

Dezert Zabaione s espressem
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 7
Chod:Dezert
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 6 žloutků
  • 25 g cukru
  • 75 g vin santo nebo marsaly nebo amaretta
  • hořká čokoláda, nakrájená na kousky
  • piškoty savoiardi (cukrářské)
  • čerstvé ovoce: maliny, jahody, kiwi, rybíz/borůvky
  • čerstvá máta
  • káva espresso

Postup přípravy

Nalijte likér do hrnce a přidejte polovinu cukru. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. V míse nad vodní lázní rozšlehejte žloutky se zbývajícím cukrem, nejlépe tyčovým mixérem. Pomalu přidávejte likér. Jakmile směs zhoustne, vložte mísu do jiné mísy s ledovou vodou, aby se krém velmi rychle zchladil.

Nalijte zabaione do sklenic, ozdobte piškoty, nakrájeným ovocem, čokoládou a čerstvou mátou. Podávejte s espressem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905