Recepty Canal+ Domo

Malé burgery z jelita s bramborovým pyré

Malé burgery z jelita s bramborovým pyré
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 14
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 jelita (kupte jelita s co nejmenším množstvím krup)
  • panko strouhanka
  • mouka
  • 2 vejce
  • 500 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 100 g studeného másla

Postup přípravy

Bramborové pyré
Uvařené, teplé brambory prolisute. Přidejte studené máslo, sůl, pepř a promíchejte. Dejte na mírný oheň a pomalu přidávejte mléko. Neustále míchejte dokud nezískáte hladké a husté pyré.

Burgery z jelita
Zbavte jelita střívek, obsah smíchejte s moukou a jedním vejcem, abyste mohli vytvarovat burgery. Burgery obalte v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte je na rozpáleném oleji několik minut ze všech stran, dokud nebudou zlaté a křupavé.

Hotové burgery osušte papírovou utěrkou a podávejte s bramborovým pyré.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905