Recepty Canal+ Domo

Salát s květákem, kadeřávkem, italskou šunkou a polentové hranolky

Salát s květákem, kadeřávkem, italskou šunkou a polentové hranolky
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 8
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 sklenice kukuřičné polenty
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
  • 50 g sýra Grana Padano, strouhaného
  • 10 listů kadeřávku, nakrájených na proužky
  • pár růžiček syrového květáku
  • pár tenkých plátků uzené italské šunky speck
  • ½ chilli papričky, jemně nasekané
  • 1 lžíce petrželové natě, jemně nasekané
  • 1 lžíce pražených piniových oříšků
  • 2 cuketové květy
  • 50 g strouhaného sýra Asiago
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce olivového oleje plus 1 lžíce do kadeřávku
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Polentu vařte podle pokynů na obalu (trochu si nechte stranou na obalování). Přidejte sýr Grana Padano, rozmarýn, dochuťte solí a pepřem.

Polentu přelijte do obdélníkové formy a nechte ji úplně vychladnout. Studenou polentu nakrájejte na proužky (podobné jako hranolky), obalte je ve zbytku suché polenty a osmahněte ze všech stran na olivovém oleji dozlatova. Smíchejte listy kadeřávku s trochou soli a olivového oleje. Přidejte růžičky květáku, speck, pražené ořechy a petrželku.

Smíchejte 4 lžíce olivového oleje s jednou lžící balzamikového octa. Osolte, přidejte chilli papričku a promíchejte. Nalijte zálivku do salátu a promíchejte.

Nakonec přidejte hranolky z polenty, cuketové květy a posypte sýrem Asiago.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905