Postup přípravy
Připravte rajčatovou omáčku
Na rozpáleném olivovém oleji smažte ančovičky tak dlouho, dokud se nerozpustí. Přidejte lisovaný česnek a počkejte, dokud se nerozvoní. Podlijte vínem a nechte probublat, aby se odpařil alkohol. Přidejte rajčata a 15 minut poduste. Dochuťte solí a tabaskem a rozmixujte dohladka.
V hrnci orestujte cibuli, přidejte rýži a promíchejte. Postupně přidávejte po lžících předem připravenou rajčatovou omáčku, promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby rýže byla ponořená. Vařte na mírném ohni dokud nebude rýže al dente, zhruba 18 minut.
Ve chvíli, kdy se rýže bude zdát téměř hotová, přidejte nejdříve kousky ryb, pak přidejte krevety a nakonec slávky. Vařte ještě pár minut pod pokličkou. Dobře promíchejte.
Podávejte přímo z hrnce s citronem, petrželkou a koriandrem.