Postup přípravy
Uvařené brambory prolisujte nebo rozšťouchejte, přidejte asi 50 g másla a promíchejte. Když se máslo rozpustí, přidejte mléko a ručním mixérem ušlehejte krémové pyré. Dochuťte solí a pepřem.
Křepelky rozkrojte pod hrudí, otevřete a zmáčkněte do plocha. Každou křepelku osolte a na olivovém oleji nejprve osmahněte ze spodní strany. Potom otočte a smažte i druhou stranu, dokud nezezlátne a maso nebude měkké. Dejte křepelky na velký talíř.
Na stejné pánvi zpěňte šalotku, přidejte klikvu a podlijte vínem. Vařečkou seškrábněte z pánve všechny připečené kousky masa a promíchejte Přiveďte k varu nechte probublat, dokud se neodpaří alkohol a omáčka nezhoustne. trochu tekutiny. Přidejte kousek studeného másla a dobře promíchejte.
Nakonec ještě dochuťte. Křepelku zalijte omáčkou a podávejte s bramborovým pyré.