Postup přípravy
Hovězí maso nakrájejte na plátky a naklepejte paličkou. Rozpalte olej, plátky masa obalte v mouce a smažte dozlatova. Rozdrťte koření v hmoždíři, vše kromě jalovce a bobkového listu.
Na pánvi, ve které jste připravovali maso, orestujte na lžíci másla žampiony. Jestliže pustí vodu, slijte ji (vodu nechte na později) a přidejte rozmražené, nakrájené houby. Orestujte je. Na stejné pánvi orestujte na másle cibuli.
Brambory nakrájejte na plátky a vložte v jedné vrstvě do pekáče, lehce okořeňte solí a pepřem. Část masa rozložte na brambory, okořeňte. Následuje vrstva cibule a hub, zalijte vodou ze žampionů a smetanou. Na to položte vrstvu brambor, koření, maso, houby a cibule, koření, smetana, brambory, koření. Zalijte smetanou, přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 170°C asi na 1 hodinu a 20 minut, poté odkryjte a pečte dalších 20–30 minut.