Jednoduchá zimní polévka s kroupami a klobásou
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 2, epizoda 9
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Ingredience
- 1 mrkev
- ½ petržele
- ½ cukety
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 l pikantního rajčatového pyré
- 3 druhy klobás po 1 kuse (podle vaší obliby)
- 1–1,5 hrnku vařených ječných krup
- 2 lžíce medu
- sůl a pepř
- 2 lžičky červeného nakládaného pepře
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1–2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička majoránky
- 2 snítky rozmarýnu
- čerstvé oregano
Postup přípravy
Nakrájejte klobásu na kolečka, česnek na plátky a cibuli na proužky. V hrnci zahřejte olej, na něm orestujte cibuli, česnek a klobásu, přidejte rozmarýn, majoránku, mrkev a petržel nakrájené na kostičky. Přilijte vývar a vařte, dokud není zelenina měkká. Přidejte cuketu, rajčatové pyré, med, pepř, sůl a kroupy. Krátce prohřejte a podávejte.