Recepty Canal+ Domo

Guláš s rýží, zeleninou a sázeným vejcem

Guláš s rýží, zeleninou a sázeným vejcem
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 3
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 200 g mletého vepřového masa (plec)
  • 2 stroužky česneku
  • menší zázvor
  • malá cibule
  • 300 g zelených fazolek
  • 200 g brokolice (čerstvé nebo mražené)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • olej na smažení
  • rýže nebo pohanka
  • 2 vejce

Postup přípravy

Uvaříme rýži (pohanku) Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a cibuli. Přidáme maso a vše několik minut smažíme. Pak přidáme fazolky a celé růžičky brokolice. Celou směs dusíme zhruba dalších 10 minut.

Sójovou omáčku promícháme s medem a jablečným octem. Omáčkou zalijeme maso se zeleninou. Poté ještě pár minut dusíme. Mezitím si na pánvi připravíme dvě sázená vejce.

Guláš podáváme s masem a se sázeným vejcem navrchu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905