Recepty Canal+ Domo

Frittata s uzeninou a bramborami

Frittata s uzeninou a bramborami
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 3
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 4 velká vejce
  • cca 200 g uvařených brambor
  • 100 g uzeniny (šunka, klobása/chorizo)
  • 200 g mraženého hrášku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

Na pánvi lehce osmahněte uzeninu nakrájenou na kolečka (asi 2-3 minuty). Přidejte hrášek a společně poduste další 2-3 minuty.

Vejce rozklepněte do misky a rozšlehejte vidličkou. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte orestovanou uzeninu s hráškem a nakrájené brambory na plátky.

Na pánvi rozehřejte 2-3 lžíce másla a přidejte směs. Smažte asi 10 minut na mírném ohni, dokud vejce neztuhnou. Položte talíř na pánev a otočte pánev tak, aby byla omeleta na talíři. Omeletu přesuňte zpět na pánev a asi 5 minut ji smažte z druhé strany.

Hotovou omeletu můžete posypat bylinkami, například bazalkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905