Postup přípravy
Pohankovou kaši uvařte dle postupu uvedeného na balení. Na pánvi osmahněte na másle červenou cibulku pokrájenou na kostičky. Přidejte uvařenou kaši, vykostěnou makrelu a nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Vše důkladně zamíchejte, osolte a opepřete.
Do misky nasypte mouku. Opatrně dolévejte vodu a těsto míchejte vidličkou. Přidejte olej a ručně uhněťte těsto na vláčnou a poddajnou hmotu. Misku přikryjte fólií a nechejte zhruba 1 hodinu odležet při pokojové teplotě.
Na kuchyňském válu vysypaném moukou rozválejte natenko těsto, těsto stále zaprašujte moukou. Pomocí sklenice vyřízněte kolečka, lžičkou na ně rozdělte náplň a pirožky slepte. Vařte v osolené vodě cca 4-5 minut, než vyplavou na povrch.
Podávejte se smetanou nebo s cibulkou osmaženou na másle.