Recepty Canal+ Domo

Bramborové placky s makrelovou pomazánkou

Bramborové placky s makrelovou pomazánkou
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 2
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Pomazánka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 lžíce pšeničné mouky
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Pomazánka z makrely

  • ½ uzené makrely
  • 1 kyselá okurka
  • ½ cibule
  • 100 g taveného sýra
  • 1 kávová lžička strouhaného křenu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • sůl a pepř
  • svazek pažitky

Postup přípravy

Brambory oloupeme a opláchneme. Dvě třetiny brambor nastrouháme najemno. Na stejném struhadle nastrouháme i cibuli. Zbytek brambor a mrkev nastrouháme nahrubo a necháme 15 minut vykapat na sítku. Pak scedíme tekutinu a zeleninu vložíme do mísy.

Do bramborového těsta přidáme mouku, ovesné vločky a vejce. Zamícháme a ochutíme solí a pepřem. Na větší pánvi rozehřejeme kapku oleje a placky smažíme dozlatova.

Příprava pomazánky
Makrelu vykostíme a zbavíme kůže. Rybu rozdrobíme na malé kousky. Přidáme okurku a cibuli pokrájenou na drobné kostičky. Promícháme se sýrem, křenem, jogurtem a nadrobno nasekanou pažitkou. Osolíme a opepříme.

Usmažené placky podávejte s pomazánkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905