Recepty Canal+ Domo

Krémová polévka z červené řepy s noky

Krémová polévka z červené řepy s noky
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 1
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 4 pečené červené řepy
  • 2 brambory
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 2 litry zeleninového vývaru nebo vody
  • 150 ml 30% smetany nebo kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • pár vajec uvařených natvrdo

Noky

  • 1 vejce
  • 2-3 lžíce pšeničné mouky

Postup přípravy

Mrkev, červenou řepu a brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zlehka rozmixujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Do vroucí polévky přidáme kokosové mléko a znovu vše promixujeme.

Teď si připravíme noky. Vejce rozkvedláme v hrníčku, přisypeme mouku a pečlivě promícháme. Těsto vléváme do vroucí polévky tak, aby se v ní vytvořily noky. Povařte ještě pár minut, dokud nočky nezměknou.

Polévku podáváme s noky a posekaným vejcem natvrdo.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905