Postup přípravy
Jáhly nasypejte do hrnce se silným dnem a opražte na mírném ohni, dokud nezačnou zlátnout a ořechově vonět. Poté opatrně zalijte vodou. Přidejte máslo a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni, pokud kaše absorbuje vodu, ještě přilejte.
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Položte rajčata na plech, hlavičku česneku rozdělte na stroužky a společně s jarní cibulkou přidejte k rajčatům. Přidejte šalvěj, vlašské ořechy a půlku citrónu nakrájeného na plátky. Vše důkladně dochuťte solí a pepřem. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby, asi na 20 minut.
Oloupejte avokádo, rozmačkejte ho vidličkou, přidejte smetanu, posekanou papričku, pažitku, olej a citronovou šťávu. Zamíchejte a dochuťte solí a pepřem. Jáhlovou kaši podávejte se zeleninou a avokádovým dipem.
Zbylý avokádový dip přendejte do skleničky a zalijte vrstvou olivového oleje, aby neztratil svou barvu.