Recepty Canal+ Domo

Pečená zelenina s jáhlovou kaší a avokádovým dipem

Pečená zelenina s jáhlovou kaší a avokádovým dipem
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 4
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 300 g koktejlových rajčat, nejlépe na větvičce
  • 1 hlavička česneku
  • 1 červená cibule
  • 0,5 citrónu
  • 4 jarní cibulky
  • šalvěj
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Dip

  • 2 zralá avokáda
  • 5 lžic kysané smetany
  • 1 chilli paprička
  • šťáva z půlky citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • svazek pažitky – lze využít nať jarní cibulky

Postup přípravy

Jáhly nasypejte do hrnce se silným dnem a opražte na mírném ohni, dokud nezačnou zlátnout a ořechově vonět. Poté opatrně zalijte vodou. Přidejte máslo a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni, pokud kaše absorbuje vodu, ještě přilejte.

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Položte rajčata na plech, hlavičku česneku rozdělte na stroužky a společně s jarní cibulkou přidejte k rajčatům. Přidejte šalvěj, vlašské ořechy a půlku citrónu nakrájeného na plátky. Vše důkladně dochuťte solí a pepřem. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby, asi na 20 minut.

Oloupejte avokádo, rozmačkejte ho vidličkou, přidejte smetanu, posekanou papričku, pažitku, olej a citronovou šťávu. Zamíchejte a dochuťte solí a pepřem. Jáhlovou kaši podávejte se zeleninou a avokádovým dipem.

Zbylý avokádový dip přendejte do skleničky a zalijte vrstvou olivového oleje, aby neztratil svou barvu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905