Postup přípravy
Pastinák nakrájejte na malé kousky.
V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte nakrájený pastinák a za stálého míchání restujte na mírném ohni asi 10 minut, dokud není pastinák sladký. Během toho ochuťte solí a pepřem. Pastinák podlijte vínem a počkejte, dokud se neodpaří. Přidejte vývar, jáhly a ovesný nápoj. Vařte, dokud nebude pastinák měkký. Mixujte mixérem nebo kuchyňským robotem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krajíce chleba pokapejte olivovým olejem, nakrájejte hrušku na osm částí a položte na pečivo, na hrušku rozdrobte sýr a vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia, cca na 10 minut. Po vyjmutí z trouby polijte medem.
Tip: místo pastináku můžete použít celer, petrželový kořen nebo topinambur.