Postup přípravy
V malém hrnci rozehřejte máslo a přidejte rýží. Pražte ji tak dlouho, dokud všechna zrnka nezezlátnou. Přidejte, sušené ovoce a ořechy, které předtím namočte na 5 minut do vroucí vody. Zalijte kokosovým mlékem – vždy v poměru 2:1 k rýži. Vanilkové lusky podélně překrojte a přidejte do hrnce spolu s medem. Až bude rýže téměř měkká, přikryjte pokličkou, odstavte a odložte stranou. V opačném případě může dojít k připálení.
Jablka nakrájejte na kostky, vložte do pánve a přidejte máslo. Poté přidejte kůru a pomerančovou šťávu. Vařte jablka, dokud nebudou měkká.
Na pánvi rozpusťte cukr, aby vznikl karamel, přidejte nastrouhané ořechy a důkladně promíchejte. Ořechový karamel přelijte na pečící papír a odložte stranou, aby vychladl. Až vychladne, rozbijte ho na menší kousky.
Na talíř dejte vanilkovo-kokosovou rýži, proložte studeným tvarohem, přidejte jablka a posypejte kousky arašídových karamelek. Jídlo ozdobte lístky máty.