Postup přípravy
Filety nakrájejte na kousky. Mouku smíchejte se sodou, podmáslím a vajíčkem, přidejte sůl, pepř, ocet a parmezán. Vytvořte těstíčko bez hrudek a tresku v něm obalte. Rozpalte olej a smažte dozlatova. Přendejte na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného tuku.
Batáty nakrájejte na hranolky a zalijte osolenou vodou, ve studené vodě je nechte asi 5 minut, pak vodu slijte a brambory osušte.
Hranolky smažte hluboko ponořené v oleji, pak je osušte papírovou utěrkou. V misce je pokapejte worcestrovou omáčkou. Nyní si připravte omáčku.
Smíchejte jogurt, nasekaný koriandr, strouhaný česnek, jablečný ocet, worcesterskou omáčku a sůl. Omáčku důkladně promíchejte a podávejte k rybě.