Postup přípravy
Slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky a lehce osmahněte na oleji.
Připravte si náplň. Důkladně rozmačkejte brambory, dochuťte solí, pepřem a přidejte olej. Na pánvi po slanině osmažte špenát a přidejte k bramborám a slanině. Do náplně přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Nasypte mouku do mísy, přidejte vejce a sůl, uhněťte hladké těsto a vyválejte do tenka. Vytvarujte pirožky a naplňte.
Připravte oblohu. Slaninu nakrájejte na kostičky, smažte na másle do zlatova. Přidejte koření.
Pirožky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 5 minut. Do mísy nasypte salátovou směs, přidejte nakrájená rajčata a cibuli.
Dochuťte dresinkem. Připravte dresink. Do hmoždíře vložte stroužek česneku, posolte a rozdrťte. Poté přidejte pepř, ocet a olivový olej. Smíchejte všechny ingredience a dresink je hotov.