Postup přípravy
Rajčata spařte a oloupejte, zbavte je dužiny a nakrájejte na kostičky. Vložte do hrnce, přidejte cukr a duste na mírném ohni. Když omáčka zhoustne, dochuťte ji pepřem, solí a sušeným oreganem. Plátky slaniny položte na pečící papír a posypte oreganem.
Přikryjte dalším papírem a osmažte na pánvi do křupava. Křupavou slaninu odložte stranou.
Na tuku ze slaniny osmažte nakrájená cherry rajčata a šunku. Hrušku nakrájejte na tenké plátky. Nalijte vodu do hrnce, přidejte cukr, lžičku citronové šťávy a lístky šalvěje. Když se cukr rozpustí, vložte hrušku. Karamelizujte hrušku asi 10 minut.
Chléb rozdělte na dvě placky a opražte na suché pánvi. Poté potřete rajčatovou omáčkou, rozprostřete hrušku, slaninu a rajčata se šunkou. Pizzu posypejte parmezánem.