Recepty Canal+ Domo

Provensálské tapas

Provensálské tapas
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 2
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 8 celých sardinek, čerstvých a vykuchaných
  • 1 cuketa, nakrájená na tlusté plátky
  • 1 lilek, nakrájený na tlusté plátky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 sklenice černých oliv
  • 1 lžička kapar
  • 1 filé z ančoviček, opláchnuté a osušené
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (pouze listy)
  • olivový olej
  • citron
  • čerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Pasta tapenade – česnek rozmačkejte, přidejte ančovičky, kapary a olivy. Třete dokud nezískáte hustou pastu. Přidejte tymián, zalijte olivovým olejem, zamíchejte a dochuťte..

Na grilovací pánvi na olivovém oleji pánvi opečte postupně všechnu zeleninu. Ve stejné pánvi pak osmahněte sardinky, několik minut z obou stran. Nakonec přidejte rozmarýn, aby olej získal jeho aroma.

Grilovanou zeleninu a sardinky podávejte s pastou tapenade.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905