Postup přípravy
Začneme vývarem. Zeleninu oloupeme, houby očistíme a důkladně opláchneme ve studené vodě. Cibuli osmahneme dozlatova. Všechno dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a povaříme. K vývaru nakonec přidáme kopr, petržel a libeček.
Připravíme si těsto na pirohy. Smícháme olej s teplou vodou, mlékem a špetkou soli, přidáme mouku, vejce a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.
Uděláme nádivku. Cibuli nakrájíme na malé kostky a osmahneme na másle dozlatova. Smícháme s uzeným tvarohem a uvařenými bramborami, které jsme prolisovali. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme sekaný kopr.
Kapustu nakrájíme na tenké plátky, které krátce opečeme na pánvi. Přidáme vývar, cherry rajčata a dochutíme solí a pepřem.
Z těsta vykrajujeme kolečka a plníme je nádivkou. Pirohy uvaříme v osolené vodě a podáváme na osmažené kapustě s rajčaty, lehce přelité houbovým vývarem. Zdobíme čerstvými koprem