Postup přípravy
Z kuřete odstraňte kůži, nakrájejte jej na kousky a osolte. Nakrájejte chorizo na asi 005 cm silná kolečka.
Brambory umyjte a oloupejte. Položte bramborové slupky, plátky klobásy a kuřecí kůži na plech vyložený papírem na pečení. Osolte, opepřete a zakápněte olejem. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 20 minut, dokud vše nebude krásně křupavé. Nalijte olej do hrnce tak, aby zakryl dno, zahřejte ho a smažte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova.
Brambory, zeleninu, a červenou cibuli nakrájejte na kostičky a ve stejném hrnci za stálého míchání osmahněte. Pak přidejte kousky kuřete a podlijte bílým vínem. Když se víno odpaří, přilejte vodu. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř a vařte zhruba 30 minut.
Když maso začne odpadávat od kosti, slijte polovinu vývaru a přidejte smetanu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte francouzskou hořčici, dochuťte solí, pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou a koprem.
Nakrájené plátky bagety opečte nasucho na pánvi a podávejte jako přílohu ke kuřeti spolu s čipsy z bramborových slupek, choriza a kůže.