Recepty Canal+ Domo

Plněné zelí s křenovou omáčkou

Plněné zelí s křenovou omáčkou
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 9
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • mletá vepřová plec
  • bílé zelí
  • hlávkova kapusta
  • 2 bílé cibule
  • ječné kroupy
  • Bílá cizrna
  • hříbky
  • jablko
  • olej na smažení
  • zeleninový vývar
  • muškátový oříšek
  • mletý kmín
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • petržel
  • kopr

Křenová omáčka

  • bílá cibule
  • olej na smažení
  • smetana 36%
  • krémový křen
  • čerstvý křen
  • citrón
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Postup přípravy

V osolené vodě ve velkém hrnci předvařte celé zelí. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte. Přidejte kroupy, podlijte vývarem a nechte chvíli povařit, dokud kroupy nezměknou (přilejte vývar, pokud bude potřeba). Nakonec přimíchejte předem namočenou cizrnu, nasekané hříbky, nakrájené jablko, koření, bylinky a nechte chvilku podusit.

Hotovou směs smíchejte s mletou vepřovou plecí a znovu okořeňte. Blanšírované zelí rozdělte na jednotlivé listy, tvrdé středy vykrojte nožem. Připravte si cedník, který vyložíte gázou. Do něj pak postupně pokládejte listy zelí, nádivku, listy zelí a nádivku tak dlouho, až vám nic nezbyde. Konce gázy pak svažte k sobě, to celé ještě převažte provázkem a dejte vařit zhruba na 1 hodinu do stejné vody, ve které se před tím vařilo zelí.

Mezitím si připravte křenovou omáčku
N
na pánvi na trošce oleje osmahněte cibulku, pak přidejte smetanu a smetanový křen. Trochu povařte, přidejte citronovou šťávu a koření. Přeceďte přes jemné sítko a nakonec přidejte ještě čerstvě nastrouhaný křen. Plněné zelí podávejte s křenovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905