Postup přípravy
Brambory uvařte v osolené vodě do měkka a sceďte. Rozkrojte je na poloviny, vnitřek brambor opatrně vykrojte. Každou polovinu opalte flambovací pistolí, vnitřek potřete smetanovým křenem a dejte zapéct.
Cibuli nakrájejte na jemné plátky a na přepuštěném másle osmahněte. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájené vnitřky brambor a nasekaný kadeřávek. Dochuťte solí, pepřem, posypte jarní cibulkou a trochou strouhaného křenu.
Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a nechte na pánvi zkaramelizovat s trochou medu a poduste. Měkká jablka rozmixujte na pyré.
Odstraňte z filetů všechny kosti. Filety nakrájejte na menší kousky a posypte solí a čerstvě mletým pepřem. Smažte na pánvi vyložené pečícím papírem (ryba tak půjde lépe obrátit).
Talíř potřete jablkovým pyré, na které položíte pečené brambory, osmaženou klobásu a pstruha. Ozdobte výhonky zeleného hrášku.