Ingredience
(na malou obdélníkovou formu)
- 1 sklenice hnědé čočky
- 1/2 sklenice jáhel
- 10 sušených hříbků
- 2 cibule
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- rostlinný olej
- 1/2 sklenice mletých vlašských ořechů
- 1/2 sklenice rostlinného oleje
- 2 - 3 lžíce sójové omáčky
- 3/4 lžičky majoránky
- 1/4 lžičky saturejky
- 1/4 lžičky majoránky
- špetka muškátového oříšku
- sůl a černý pepř
Postup přípravy
Jáhly zalijte sklenicí vody, přidejte sušené houby a špetku soli a vařte pod pokličkou 15 - 20 minut.
Ve druhém hrnci uvařte čočku. Cibuli nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpalte olej a přidejte cibuli spolu s bobkovým listem, novým kořením a hřebíčkem. Smažte na mírném ohni, dokud cibule nebude měkká, poté koření odstraňte a vyhoďte.
Smíchejte cibuli, vařené jáhly a čočku, přidejte sójovou omáčkou, špetkou soli a zbytek koření.
Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, ochutnejte a případně dosolte. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Paštiku přeložte do formy vyložené papírem na pečení, zarovnejte a pečte 40 - 45 minut.
Upečenou paštiku nechte přes noc ve formě vychladnout.