Recepty Canal+ Domo

Houbová paštika

Houbová paštika
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 10
Chod:Pomazánka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

(na malou obdélníkovou formu)

  • 1 sklenice hnědé čočky
  • 1/2 sklenice jáhel
  • 10 sušených hříbků
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření
  • rostlinný olej
  • 1/2 sklenice mletých vlašských ořechů
  • 1/2 sklenice rostlinného oleje
  • 2 - 3 lžíce sójové omáčky
  • 3/4 lžičky majoránky
  • 1/4 lžičky saturejky
  • 1/4 lžičky majoránky
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a černý pepř

Postup přípravy

Jáhly zalijte sklenicí vody, přidejte sušené houby a špetku soli a vařte pod pokličkou 15 - 20 minut.

Ve druhém hrnci uvařte čočku. Cibuli nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpalte olej a přidejte cibuli spolu s bobkovým listem, novým kořením a hřebíčkem. Smažte na mírném ohni, dokud cibule nebude měkká, poté koření odstraňte a vyhoďte.

Smíchejte cibuli, vařené jáhly a čočku, přidejte sójovou omáčkou, špetkou soli a zbytek koření.

Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, ochutnejte a případně dosolte. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Paštiku přeložte do formy vyložené papírem na pečení, zarovnejte a pečte 40 - 45 minut.

Upečenou paštiku nechte přes noc ve formě vychladnout.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905