Postup přípravy
Lupínky z kadeřávku
Listy kadeřávku umyjte, odřízněte tlustou stopku, nakrájejte na kousky, které odpovídají jednomu soustu a rozložte je na pečící papír potřený olejem nebo máslem. Zakapejte olejem a posypte kořením. Pečte v troubě několik minut při teplotě asi 150 °C. Pečené lupínky by měly zůstat zelené a křupavé.
Lupínky z brambor a červené řepy
Zeleninu umyjte, oloupejte a škrabkou na zeleninu vytvořte plátky silné jeden milimetr (při pečení je tloušťka plátku rozhodující). Brambory i červenou řepu vložte do samostatného sáčku předem naplněného správným množstvím oleje a vybraného koření (my jsme dali 3 špetky soli a kávovou lžičku každého z koření). Sáček uzavřete a vše dobře promíchejte. Poté vyjměte zeleninové plátky ze sáčku a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se vzájemně nedotýkaly a pečte v troubě při 170 °C asi 8-10 minut (červená řepa trochu déle). Pozor, lupínky se velmi snadno spálí.