Recepty Canal+ Domo

Smažený sleď se salátem tabouleh a omáčkou tahini

Smažený sleď se salátem tabouleh a omáčkou tahini
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 3
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Salát
Kuchyně:Blízkovýchodní

Ingredience

  • 4 filety z čerstvého sledě
  • 1 sklenice vařeného bulguru
  • 400 g cherry rajčat, překrojených na polovinu
  • 1 svazek koriandru, hrubě nasekaný
  • půl svazku marocké máty, hrubě nasekané
  • 1 jarní cibulka, jemně nasekaná
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce pasty tahini
  • 2 lžíce olivového oleje
  • polovina okurky, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 4 lžíce olivového oleje a šťáva z půlky citronu na dresink
  • 3 lžíce přepuštěného másla

Postup přípravy

Připravte omáčku tahini

Smíchejte pastu tahini, citronovou šťávu, olivový olej. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody. Přidejte česnek, dochuťte solí a pepřem podle chuti, odložte stranou.

Dresink

Smíchejte olivový olej a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem a odložte stranou.

Připravte si salát tabouleh

Bulgur smíchejte s rajčaty, okurkou, koriandrem, mátou a jarní cibulkou. Přidejte dresink a spojte všechny ingredience. Dochuťte solí a pepřem.


Filety osolte, opepřete a smažte několik minut z obou stran na rozpálené pánvi na přepuštěném másle.

Na hluboký talíři dejte tabouleh, filety a polijte omáčkou tahini. Můžete podávat.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905