Postup přípravy
Máslo a cukr chvíli mixujte v kuchyňském robotu nebo mixéru, přidejte vejce, smetanu, med, mandlovou mouku, pšeničnou mouku, sůl a kypřicí prášek. Rozmixujte do hladké, poměrně husté hmoty. Nakonec přilijte amaretto a ještě krátce mixujte.
Předehřejte troubu na 180°C, těsto vlijte do obdélníkové formy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou nebo dno formy vyložte pečicím papírem. Uhlaďte horní část dortu, posypte ji mandlemi a pečte asi 25–35 minut. Hotové těsto poznáte podle suché špejle.
10 minut před vyjmutím těsta z trouby připravte sirup. Nalijte agávový sirup a citronovou šťávu do hrnce. Zahřívejte asi 5 minut, dokud sirup nezhoustne. Dort vyjměte z trouby, propíchejte ho špejlí a polijte teplým sirupem. Nechejte minimálně 2 hodiny vychladnout.
Smetanu vyšlehejte s cukrem a nechejte v lednici. Při servírování jí dort ozdobte