Recepty Canal+ Domo

Pikantní podzimní polévka s hovězím masem

Pikantní podzimní polévka s hovězím masem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 10
Druh masa:Hovězí
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 malá petržel
  • 1,5–2 l hovězího vývaru
  • 1 malý kousek póru
  • 1 skořice celá
  • 1 badyán
  • 2–3 lžíce sójové omáčky
  • 1–2 chilli papričky (nejlépe malé, thajské)
  • sůl, pepř
  • 3–4 sušené houby nakrájené a namočené přes noc
  • 1 lžíce cukru
  • 250–300 g hovězí svíčkové
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 100 g uvařených širokých nudlí

Postup přípravy

V hrnci zahřejte olej a přidejte mrkev a petržel nakrájenou na šikmé plátky. Chvíli smažte a přidejte nakrájený pórek.

Vše zalijte hovězím vývarem, přidejte celou skořici, badyán a chilli papričku nakrájenou na plátky. Přidejte houby i s vodou, ve které byly namočeny. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a sójovou omáčkou. Vařte asi 25 minut, dokud nebude zelenina al dente.

Hovězí nakrájejte na velmi tenké plátky. Maso se bude lépe krájet, když jej před krájením mírně zamrazíte.

Do teplých misek (můžete je ohřát v troubě) dejte porci nudlí, poctivou porci polévky, plátky svíčkové a celé to posypte sezamovými semínky. Podávejte velmi horké.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905