Postup přípravy
Maso ochuťte hořčicí, tabascem, sójovou omáčkou a omáčkou teriyaki. Rukama důkladně promíchejte a vložte na noc do lednice.
Následující den rozdělíme maso na 4 koule, které rozplácneme. Než je začnete grilovat, mělo by být maso chvíli v pokojové teplotě.
Mezitím si připravíme brambory, chutney a chilli omáčku. Neoloupané brambory vařte 15 minut. Poté nakrájejte na čtvrtky, vložte do zapékací mísy, přidejte půlku česneku, vše posypte uzenou paprikou, chilli a solí. Pokropte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 200°C na 25–30 minut. Oloupejte mango, nakrájejte ho najemno, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a chilli. Nakrájejte bylinky a přidejte k mangu. Vše ochuťte solí a pepřem, pokropte limetkovou šťávou a přidejte kečup. Jemně pokropte olivovým olejem, promíchejte a odložte do lednice. Smíchejte ingredience na chilli omáčku dohromady a vložte do lednice.
Burgery opékejte na grilovací pánvi lehce potřené olejem. Před vložením masa musí být hodně rozpálená. Smažte 3–4 minuty z každé strany, na několik posledních sekund položte na maso plátky sýra. Ke konci grilování vložte na pánev rozkrojenou bulku.
Spodní část bulky namažte chilli omáčkou, položte na ni salátové listy, na ně teplé maso, na maso poctivou porci mangového chutney a vše zakryjte druhou půlkou bulky. Podáváme s pečenými bramborami, chilli omáčkou a kečupem v malých mističkách.