Recepty Canal+ Domo

Zeleninový pilaf s patizonem

Zeleninový pilaf s patizonem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 14
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 2 střední patizony
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 hrst malých rozinek (např. korintek)
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mletého nového koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrnek ječných krup
  • 2 hrnky vody
  • špetka cukru

K podávání

  • petrželová nať

Postup přípravy

Papriky nakrájejte na proužky, patizony na menší kousky. Pokud mají tenkou, měkkou slupku, není potřeba je loupat. Jínak je oloupejte. Cibuli nakrájejte na proužky a česnek na plátky.

Ve velkém hrnci zahřejte máslo a olivový olej, přidejte cibuli, ochuťte cukrem a solí a smažte. Přidejte česnek, nové koření, skořici, koriandr a rajčatový protlak. Po chvíli přidejte patizony, rozinky a papriku.

Smažte vše za stálého míchání asi 5 minut. Poté přidejte kroupy, zalijte vodou, přikryjte, snižte plamen a vařte asi 20 minut. V případě potřeby dolijte vodu a dochuťte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905