Postup přípravy
Creme patissiere
Mléko přiveďte k varu. Žloutky ušlehejte s cukrem. Přidejte škrob nebo mouku a promíchejte. Nalijte horké mléko do misky se žloutky a promíchejte. Poté tuto směs nalijte zpět do hrnce a za stálého míchání několik minut vařte na středním ohni, dokud nezískáte krém konzistence husté smetany.
Hrnec odstavte, krém nalijte do mísy, přidejte 40 g studeného másla a promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Počkejte, až vychladne.
Granola
Mandle a ořechy opražte na pánvi bez tuku, odložte stranou. Na stejné pánvi opražte ovesné vločky. Až budou vločky zlaté, přidejte mandle a ořechy, kokosový olej a med, promíchejte a ještě chvíli smažte. Odložte a nechte vychladnout.
Na talíř dejte trochu creme patissiere, přidejte granolu a čerstvé ovoce. Ozdobte lístky máty a květem černého bezu.