Postup přípravy
Připravte omáčku č. 1. Oloupané rajče vložte do kuchyňského robotu, přidejte chilli omáčku, zázvor a rozmixujte na pastu. V případě potřeby přidejte trochu vody. Cukety překrojte na polovinu a nakrájejte na dlouhé proužky, žampiony a batáty na tlusté plátky a brokolici rozdělte na menší růžičky. Zeleninu obalte v mouce a odložte. Ve woku rozehřejte olej a připravte těsto.
Metličkou smíchejte studenou vodu s celým vejcem, dochuťte solí a postupně přidávejte mouku. Občasné hrudky mouky nevadí.
Na rozpálený olej lijte tenkým proudem trochu těsta. Pomocí vařečky proud těsta přerušujte tak, aby do tuku padaly velké kapky.
Poté batáty obalené v mouce namočte do těsta. Pomocí děrované lžíce sesbírejte křupavé kousky těsta a přidržte je na okraji woku. Přidejte plátky batátu a přilepte na ně co nejvíce křupavých kousků. Stejným způsobem připravte další zeleninu. Nevkládejte do woku příliš mnoho zeleniny najednou, aby se nesnížila teplota oleje, která by měla být mezi 180°C a 185°C.
Smaženou zeleninu osušte na papírové utěrce. Smíchejte ingredience na omáčku č. 2. Teplou, křupavou zeleninu podávejte s připravenými omáčkami.